الميكروويف الكونفيكشن // شرح كامل و مفصل عن الميكروويف الكونفيكشن (3*1)
الكثير من النساء بيسألوا عن الميكروويف الكونفيكشن و قلقانين منه و من إستخداماته، و لا يعرفون كيف يستعملونه بطريقة صحيحة، أو معرفة مواصفاته المخفية.
في هذا المقال هعملكم شرح مفصل و كامل عن الميكروويف الكونفيكشن.
تعريف الميكروويف الكونفيكشن (3*1)
هو عبارة عن ميكروويف و فرن و شوية بمعني أصح ثلاثة في واحد.إستخدامات الميكروويف الكونفيكشن (3*1) بالتفصيل
أولا ً
لو دوستى على ذرار الكونفيكشن كدة بيتحول من ميكروويف إلى فرن، فبذلك تستطيعين تظبيط درجة الحرارة التي تريدينها عن طريق الضغط على نفس الزرار كل مرة بيزود درجة الحرارة، و بكدا هتظبطي الوقت من لوحة الأرقام، و تستخدميه كفرن بكل سهولة.
ثانياً
تقدرى تستعملى الحامل و تحطى صينيتين فوق بعض، و كمان تقدرى تحطى صوانى بيركس او إستانلس عادى جداً عن تجربة متقلقيش و تسويته فى المخبوزات ممتازة.
ثالثاً
فى ذرار compe دة بيجمعلك مابين كذا خاصية مثل :١- الجمع ما بين الميكروويف و الفرن: تستعملي هذه الميزة لو حاطة صينية بتسويها مثلاً، لكن هذة الخاصية بتستعمل فيها الصوانى البيركس.
٢- الجمع مابين الفرن والشواية: و تستعملي هذه الميزة عند الطهي و الشوي، مثل الفراخ المشوية و غيرها، و أيضاً يفضل أستخدام الصواني البيركس.
٣- الجمع بين الميكروويف والفرن والشواية: و تختارى وتظبطى الوقت حسب نوعية الطعام.
رابعاً
فك المجمد عن طريق أنك تدوسي علي زرار defrost و بتختارى الوقت براحتك أو الوزن، بس غالباً التظبيط بالوقت بيكون أسهل بكتير، و الوقت هتتعودى عليه مع الأستعمال المتكرر، لأنه بيختلف من جهاز للتانى.
خامساً
التسخين يفضل إستخدام غطاء عند التسخين لكي يتم تسخين الطعام بشكل أفضل، و أيضاً لكي يظل الميكرويف من الداخل نظيف.
و أيضاً يمكنك تسخين الخبز، إستعملى الحامل فى تسخين الخبز فوق و تحت، بيسخنه بطريقة ممتازة.
يمكنك أيضاً تسخين أي مشروبات قد بردت مثل الشاى و النسكافيه و اللبن، بدل ما تبقى محتاجه شوية صغيرين تضطرى تسخنى كمية كبيرة على البوتاجاز تحطى فى المج و تسخنى فى الميكروويف بكل سهولة و بساطة.
يمكنك أيضاً تسخين أي مشروبات قد بردت مثل الشاى و النسكافيه و اللبن، بدل ما تبقى محتاجه شوية صغيرين تضطرى تسخنى كمية كبيرة على البوتاجاز تحطى فى المج و تسخنى فى الميكروويف بكل سهولة و بساطة.
سادساً
عمل الفشار عن طريق أنك تقومي بإحضار بولة بلاستيك مكتوب عليها من تحت 5pp و تكون save، بمعنى هتلاقى عليها من تحت أمن لدخول الميكروويف، تجبيها و ترشى نقطتين زيت و معلقتين ذرة فشار و ملح ثم تغطى بغطاء، و تشغلى الميكروويف الكونفيكشن و تتابعى.
سابعاً
يوجد عديد من البرامج الأخري مثل برامج عمل الكيك و البيتزا، و عند أستعمالها يجب المتابعه الدائمة.
ثامناً
عمل سلطة الباذنجان و البابا غنوجالطريقة: بتحضري البذنجان بتغسليه و تخرميه و تحطية و تشغلى و تتابعى، ثم تخرجيه و تقشريه بكل سهوله و تهرسيه بيبقى احلى بابا غنوج و أحلى سلطة باذنجان، بدون ما يبهدل البوتاجاز، و ممكن بعد ما يستوى قبل ما تقشريه تشغلى عليه الجريل شوية علشان يديكى ريحة الشواء.
تاسعاً
عمل البطاطاالطريقة: و ذلك يكون بنفس طريقة عمل الباذنجان، و هي التخريم والشواية فى الاخر وتقدرى تستعملى معاها الكونفيكشن والشواية بتكون طعمها تحفة و لا تأخذ أي وقت.
عاشراً
تقشير الثومعن طريق وضع الثوم في الميكروويف لثواني معدودة، ثم تخرجيه هتلاقى القشر طلع لوحده، و كمان لو إنتى كنت قد قومتي بتجميد الثوم فى الفريزر مفروم بتأخذى الكمية التى سوف تستخدميها، ثم تقومي بوضعها في الميكروويف و لثواني معدودة هتكون فكت من التجميد.
أحادي عشراً
عمل الكيكات بعدة طرق مختلفة مثل: كيكة المج كلكم عارفين طريقتها طبعاً، بس الأحلى منها بجد صينية الكيك العاديه بالمقادير العادية بتطلع تحفة و هشة زى كيكة المحلات و أحلى.الطريقة الصحيحة لتنظيف الميكروويف
نحضر كأس ماء و خل و مسحوق مواعين و فوطة نظيفة و نقوم بمسحه جيداً، فبهذه الطريقة نحافظ عليه نظيف دائماً و بدون أي روائح مزعجة.
نتمني أن تكونوا قد أستفدتم من هذا المقال، و أذا وجهتكم أي صعوبات أو أسئلة يمكنكم كتابتها في التعليقات